GARDRÓB BY VATERA

Gardrób by Vatera piactér a Vatera rendszerén belül létrehozott, kifejezetten a Gardrób Közösségi Vásár eladóinak és vevőinek szentelt speciális online piactér, ahol kizárólag használt ruhák és kiegészítők értékesíthetők.

Erre a felületre feltöltött termékeid a Vatera általános piactere mellett egy külön Gardrób by Vatera elnevezésű felületen is megjelennek. Így tehát egyszerre több helyen is láthatók az általad feltöltött termékek, ráadásul ezen a felületen a termékfeltöltés díjmentes, csak az eladások után kell 10% jutalékot fizetned.

Gardrób by Vatera piacterére feltöltött termékeket kiemelten kommunikáljuk a Gardrób Közösségi Vásár online kommunikációs csatornáin is annak érdekében, hogy a legjobb darabok minél több érdeklődőhöz eljussanak. 

Az alábbiakban lépésről-lépésre leírjuk a Gardrób by Vatera online piactéren való regisztrációs, termékfeltöltési és eladási folyamatok menetét. Amennyiben bármilyen kérdésed lenne az alábbiakban leírtakkal kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk az alábbi email címen rendelkezésedre áll: gardrob@vatera.hu

 

 A REGSIZTRÁCIÓ ÉS TERMÉKFELTÖLTÉS LÉPÉSEI - RÉSZLETESEN AZ ALÁBBIAKBAN OLVASHATÓ

 • Regisztráció érvényes email-címmel
 • Részletes személyes adatok megadása
 • Profilkép feltöltése
 • Biztonsági hitelesítés: add meg a banki adataidat. 100 Ft-os próbafizetés, amit rögtön vissza is kapsz.
 • Számlázási adatok megadása
 • Termékfeltöltés - A termékfeltöltés Gardrób by Vatera eladóként ingyenes, amíg nem kapod meg az emailes értesítést, hogy Gardrób by Vaterás eladó lettél, addig a feltöltési díj 9 Ft / termék.
  Tölts fel 1 terméket, és várd meg a jóváhagyást. Utána már minden termékfeltöltés ingyenes, a jutalék pedig egységesen 10% minden eladott terméked után.
 • Az eladás után az eladó 10 % jutalékot fizet, így határozd meg az áraidat! - Ár megadása: lehetőségek: fix ár, aukció, ingyenes
 • Szállítás és fizetési mód kiválasztása
 • Hirdetés kiemelése - Vásárlás
 • Vásárlás az oldalon
 • Fizetés átutalással közvetlenül az eladónak
 • Az eladó 30 napon belül kifizeti a jutalétok a Vaterának
 • Értékelés megírása

  

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

1. REGISZTRÁCIÓ A VATERA OLDALÁN

Látogass el a Vatera regisztrációs felületére, amelyet ezen a linken találsz! Erre az oldalra fogsz jutni, ahol az adataid megadása után tudsz továbblépni.

Az adatok kitöltése és a regisztrációs gomb megnyomása után a Vatera rendszere az általad megadott email címre kiküld egy hitelesítő emailt. Az emailben található linkre kattintva véglegesítheted a regisztrációdat.

A regisztráció jóváhagyása után már be is tudsz lépni a Vatera felületére. A termékfeltöltés megkezdése előtt szükség lesz a részletes személyes adataid megadására, ehhez válaszd a Fiókom fül alatt található Személyes adatok fület. Itt add meg a kért adatokat! Amennyiben hiányos, vagy nem megfelelő az általad megadott információ, a rendszer minden esetben figyelmeztetni fog. 

 

 

A személyes adatokon belül a legalsó részben lehetőséged lesz egy profilképet is feltölteni, amely a Vatera munkatársainak jóváhagyása után kerül ki a profiloldaladra. A Gardrób by Vatera oldalon kiemelt helyet szentelünk a top árusoknak, és szeretnénk, ha ott profilképpel szerepelnének a legnépszerűbb eladók, ezért arra kérünk, hogy tölts fel ide egy fotót magadról! Sokan már arcról ismernek Benneteket a Gardrób Közösségi Vásárokról, a profilkép feltöltése nekik is segít Titeket személyesen könnyebben megtalálni.

 

Az adatok hiánytalan kitöltésével létre is jött személyes Vatera fiókod. A termékfeltöltés megkezdése előtt szükség lesz a fiókod biztonsági hitelesítésére, ennek menetét a következő pontban írjuk le.

 

2. BIZTONSÁGI HITELESÍTÉS

A Vatera az online kereskedelmi felületek legbiztoságosabbika, mert minden vétel és eladás rögzítésre kerül a rendszerben, az eladók látják a vevő adatait, a biztonsági hitelesítés pedig garantálja, hogy valós, fizetőképes felhasználók vannak jelen a rendszerben. Ez mind vásárlói, mind eladói oldalról kiemelten fontos. A biztonsági beállítások elsőre kicsit hosszasnak tűnehetnek, de kérünk, vedd figyelembe, hogy ez a rendszer biztonságos működésének érdekében mindnyájatok érdekeit szolgálja. 

A biztonsági hitelesítésre azért van szükség, hogy a Vatera rendszere a felhasználói fiókhoz érvényes fizetési csatornát kapcsolhasson annak érdekében, hogy garantáltan fizetőképes legyen a felhasználó. Ennek érdekében szükséges megadnod a bankkártya adataidat, melynek hitelességét egy 100 Ft-os próbafizetéssel ellenőriz a rendszer. A próbafizetés során a kártyáddal kifizetet 100 Ft-os tesztösszeg a hitelesítési folyamat végén visszautalásra kerül ugyanarra a kártyára, amellyel fizettél.

A hitelesítési folyamat megkezdéséhez a Fiókom fül alatt válaszd a Biztonsági regisztráció fület. Itt az Ellenőrzés gombra kattintva indíthatod a folyamatot. Ne felejtsd el bepipálni az adatkezelési tájékoztató elfogadását az ellenőrzés gomb alatt!

 

A következő lépésben egy hagyományos, általunk is használt Simple Pay bankkártyás fizetési felületre irányít a rendszer, itt add meg a bankkártyaadataid, mintha csak egy sima online fizetést indítanál. A tranzakció folyamán 100 Ft-ot fog leemelni a Simple Pay a számládról, amit aztán a hitelesítési folyamat végén automatikusan vissza is utal a kártyádra. 

 

A sikeres fizetési tranzakciót követően erre az oldalra kerülsz vissza. A bankkártya ellenőrzése általában legfeljebb egy órán belül megtörténik.

 

3. SZÁMLÁZÁSI ADATOK RÖGZÍTÉSE

Ezt követően már csak egyetlen lépés hiányzik ahhoz, hogy elkezdhesd feltöleni a termékeidet: ki kell töltened a számlázási adataidat a Fiókom / Számlázási információk fül alatt.

Ha ezzel is megvagy, kezdődhet a termékfeltöltés a Gardrób-Vatera oldalon!

 

A TERMÉKFELTÖLTÉS MENETE

A GARDRÓB BY VATERA OLDALON A TERMÉKEK FELTÖLTÉSE DÍJMENTES! MINDEN ELADOTT TERMÉK UTÁN AZ ELADÁSI ÁRBÓL 10% JUTALÉK KERÜL LEVONÁSRA. 

Az első termék feltöltésekor 9 Ft feltöltési díj került kiszámlázásra, melyet a termék eladásakor a rendszer jóváír számodra. Amennyiben ez a termék nem kerül eladásra, a 9Ft feltöltési díjat nem írjuk jóvá. A felöltött termékek jóváhagyását követően hagyjuk jóvá a GARDRÓB BY VATERA rendszerében a regisztrációdat és az ezzel járó "gardróbos státuszt". A GARDRÓB BY VATERA rendszerben jóváhagyott regisztrációdat követően minden további termék feltöltése díjmentes és minden eladott termék után 10% jutalék kerül levonásra. Tölts fel 1 terméket, és várd meg a jóváhagyást. Utána már minden termékfeltöltés ingyenes, a jutalék pedig egységesen 10% lesz. A GARDRÓB BY VATERA rendszerben jóváhagyott regisztrációdról emailben küldünk értesítést.

 

1. A TERMÉKFELÖLTÉS MENETE

A fejlécben található piros HIRDETÉSFELADÁS gombra kattintva jutsz el a termékfelöltés oldalára. Add meg a hirdetés címét,  a termék állapotát és az alábbiakban megjelenő kategóriák közül válaszd ki a legmegfelelőbbet. A kategóriaválasztás a vásárlónak segít a minél pontosabb keresési találatok eredményezésében, ezért különösen fontos a legmegfelelőbb kategória kiválasztása, hogy minél többen rátaláljanak az általad kínált termékre. A feltöltés során a kötelezően kitöltendő mezőket piros csillag jelöli. Minden kitöltendő mező mellett szerepel egy kis TIPP gomb, itt hasznos információkat találsz az adott mezőben megadandókkal kapcsolatban - érdemes ezeket elolvasni!

Add meg az általad feltöltött termék márkáját, típusát, jellegét és méretét!

 

 Ezt követően válaszd ki, melyik szezonban hordható az adott darab és add meg a színét is. Több opciót is megadhatsz!

Add meg a termék szöveges leírását, itt különösen hasznos tippeket találhatsz a pontos és egyértelmű termékleírásokkal kapcsolatban. Írj le minden olyan tudnivalót, ami a vásárló számára fontos lehet! A szekesztői felület segítségével formázhatod is a szöveget, valamint kiválaszthatsz egyedi hátteret a hirdetésed számára, ezáltal jobban kitűnik a többi hirdetés közül. FONTOS, hogy a termékleírásban tilos megdnod közvetlen elérhetőségeket, az elérhetőségeket tartalmazó hirdetéseket a Vatera rendszere automatikusa letiltja!

Tölts fel néhány képet az eladásra kínált termékekről. A képek minősége kiemelten fontos, hiszen ez alapján dönt a vásárló. Lehetlőeg egy színű háttér előtt fotózd le a termékeid és minél több oldalról/szögből igyekezz megmutatni annak érdekében, hogy a vásárló minél valóságosabb képet kapjon a termékről! Mivel nem lesz lehetőségünk minden terméket megosztani a Gardrób Közösségi Vásár közösségi média felületetin, vedd figyelembe a képek készítésekor, hogy a legjobb minőségű fotók és a legszebb, legigényesebb termékek kerülnek majd bemutatásra Facebook és Instagram oldalunkon. 

Add meg a termék árát! Fix kikáltási árat is megadhatsz, de aukcióra is kínálhatod, valamint ingyenesen elvihető termékek feltöltésére is van módod. Állítsd be a hirdetés időtartamát, valamint azt hogy hányszor induljon újra a hirdetésed. Állítsd be az eladás helyét, ahonnan majd elküldöd a terméket - ez főleg a személyes átvételi opció esetében lesz fontos. 

A szállítás és fizetés módjának megadásához válaszd a Még egy szállítási módot adok hozzá opciót, itt a legördülő menüből számtalan szállítási lehetőség közül választhatsz. Ez elsőre bonyolultnak tűnhet, de sokat segít a Vaterafutár, MPL díjtáblázat, melyet az alábbi képen kékkel kiemelve jelöltünk. Ebben a táblázatban megtalálod a csomagfeladási díjakat, ezek közül válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. A díjtáblázat átfogó információt tartalmaz a különböző szállítási opciók minden részletével, tudnivalójával kapcsolatban is. Amennyiben személyes átvételt is biztosítasz, ezt is jelöld meg külön szállítási módként egy újabb Még egy szállítási módot adok hozzá opcióval!

Következő lépésben add meg a fizetéshez szükséges adatokat, a bankszámlaszámodat, a hozzá tartozó nevet és a bankod nevét. Amennyiben bármilyen további információt megadnál a szállítással, fizetéssel vagy garanciával kapcsolatban, az alábbi szöveges mezőben ezt megteheted. Ezeket az adatokat a Mentés szállítási sablonként melletti mezőt bepipálva el is mentheted, így legközelebb ezeket már nem kell újra megadnod!

Feltöltött termékeidet automatikusan belistázhatod a Teszvesz rendszerébe is a feltöltési oldal alján található kis négyzet bepipálásával. A Teszvesz a Vatera leányvállalata, ezért ennek az opciónak nincs plusz költsége, cserébe plusz egy felületen megjelennek az általat feltöltött termékek. A Teszvesz felületéről érkező vásárlásokat is a Vatera rendszerében fogod látni.

Következő lépésben a különféle hirdetés kiemelési lehetőségek közül választhatsz, amikkel hirdetésedet feltünőbbé, a vásárlók számára jobban láthatóvá teheted. Az ezekkel kapcsolatos részletes tudnivalókat ezen az oldalon olvashatod. 

Utolsó lépésként már csak az általad megdott információk ellenőrzése van hátra. Ha bármin változtatnál, a Vissza gombra kattintva ezt megteheted, ha pedig minden rendben, a Tovább gombra kattintva véglegesítheted a termékfeltöltést.

Sikeres feltöltés után a következő képernyőt láthatod, innen továbbléphetsz újabb termékek feltöltésére és megnézheted az általad az imént feltöltött terméked lapját. Az új feltöltött termékek kb. 30 perc elteltével jelennek meg a keresőben is a Vatera rendszerében.

A terméklapra kattintva láthatod a termékoldalt, amit a vásárlók is láthatnak majd. Ha a terméklap oldalán szereplő URL-t kimásolod a böngésző címsorából és megosztod Facebookon, az ismerőseid egyből láthatják, milyen szuper termékeket vásárolhatnak tőled!

 

2. KAPCSOLATFELVÉTEL A VÁSÁRLÓ ÉS AZ ELADÓ KÖZÖTT

A termékleírásban tilos megdnod közvetlen elérhetőségeket, az elérhetőségeket tartalmazó hirdetéseket a Vatera rendszere automatikusa letiltja! Az érdeklődők a termékoldal alján található "Levelesláda megnyitása" gombra kattintva tudják felvenni a kapcsolatot az eladóval, aki a beérkezett üzeneteit ezen a felületen találja: https://www.vatera.hu/message/index.php?list=inbox Ezen kívül van lehetőség vásárlói kérdések megválaszolásra is. Minden terméklap alján van lehetőség kérdezni az eladótól. A kérdéseket az eladó belépés után ezen a felületen látja és itt tudja őket megválaszolni: https://www.vatera.hu/message/index.php?list=inbox

 

3. SZÁLLÍTÁSI SABLON BEÁLLÍTÁSA

Amennyiben több terméket is árulsz a Gardrób by Vatera felületen, érdemes beállítanod általános szállítási sablont a termékeid szállítási feltételeivel. Ebben a sabloban létrehozhatod az általad kínált szállítási opciókat a Még egy szállítási módok adok hozzá gombra kattintva, végül a sablont elmentheted, így termékfeltötléskor nem kell a szállítási opciókat minden alkalommal újra megdanod, hanem ki tudod választani ez előre elmentett szállítási sablont, ezzel is egyszerűsítve a termékfeltötlés folyamatát. A szállítási sablon használata azért is praktikus, mert ha a szállítási adatokban változás áll be (bővíteni vagy ellenkezőleg, szűkíteni szeretnéd az általad kínált szállítási opciókat, esetleg a szállítási díj változik), elegendő csupán a sablont aktualizálni. A változtatás ezt követően a terméklapokon is automatikusan megjelenik majd. A termékek súlyát nem szükséges megadni, mivel ez változó lehet a különböző áruk esetében. Szállítási sablont ezen a linken tudsz létrehozni: https://www.vatera.hu/item/mod/delivery_template/

 

4. VÁSÁRLÁSI ÉRTESÍTŐ BEÁLLÍTÁSA

A vásárlási értesítő egy opcionális, személyre szabható információ, melyet az árusok maguk adhatnak meg és amelyet a vásárlás visszaigazolásakor automatikusan elküldünk emailben a vásárló számára. Ebben általános információt adhatsz meg a vásárló számára a szállításról, a csomagolásról, az átvételről, vagy bármiről, ami minden általad eladott termék esetében fontos lehet. Ez az általános információ minden vásárlódnak kiküldésre kerül. A vásárlási értesítőt ítt állíthatod be: https://www.vatera.hu/user/account/sellingsettings.php

 

A VÁSÁRLÁS MENETE

A Vatera rendszerében a vásárlások után jutalékot csak az eladó fizet. A Gardrób by Vatera oldalon minden eladott termék után 10% jutalékösszeg kerül levonásra a vevő által kifizetett eladási árból. 

1. A TERMÉKEK KIFIZETÉSE 

Amennyiben egy termékedet megvásárolták a Gardrób by Vatera felületén, a vásárló az általad megadott bankszámlaszámra fogja átutalni az általad meghatározott vételárat. A vásárló csak a vásárlás gomb megnyomása után látja bankszámlaadataidat valamint az általad megadott email címet és telefonszámot, ahol egyeztetni tud a szállítás és fizetés részleteiről, ha szükséges. 

2. ÉRTÉKELÉS VÁSÁRLÁS UTÁN

Amennyiben a vásárló sikeresen kifizette a terméket átutalással, az eladó értékelést ad a sikeres adásvételről, a vásárlás jutalékösszege ezt követően kerül kiszámlázásra ez eladó felé. Amennyiben az eladó nem készít értékelést a sikeres adásvételről, a jutalékösszeg 30 napot követően automatikus kiszámlázásra kerül az eladó felé. Az értékeléseseket ezen a linken tudod elkészíteni a már lezajlott vásárlásaidról: https://www.vatera.hu/user/account/list_rating.php

3. A JUTALÉK KIFIZETÉSE

A Vatera rendszere 30 naponként összesített számlát készít az eladó részére az előző 30 napos periódusban sikeresen eladott termékek után járó jutalékösszegről, amelyet az eladó egy összegben, egyszerű bankkártyás fizetéssel rendez a Vatera felé.

Az értékelés és a számlázás folyamatáról a Vatera ÁSZF 2./2. pontjában olvasható részletes információ a következő linken: https://img-ssl.vatera.hu/license/vatera_main_content_hu.html?v1272965733131 

Aktuális számlád adatiaról ezen a linken tájékozódhatsz: https://www.vatera.hu/user/account/pay/bill.php?

AMENNYIBEN BÁRMILYEN KÉRDÉSED, PROBLÉMÁD LENNE A FENTIEKBEN LEÍRTAKKAL KAPCSOLATBAN, ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK RENDELKEZÉSEDRE ÁLL A gardrob@vatera.hu EMAIL CÍMEN!

A VATERA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIRŐL ITT OLVASHATSZ RÉSZLETESEN: https://img-ssl.vatera.hu/license/vatera_main_content_hu.html?v1272965733131